Welcome Guest | RSS

Site menu

           Η μαργαρίνη αρχικά κατασκευάστηκε για τη χρήση σε γαλοπούλες ως τροφή πάχυνσης. Όταν από την χρήση πέθαναν οι γαλοπούλες, οι επενδυτές που είχαν ξοδέψει αρκετά κεφάλαια για την έρευνα ήθελαν να κάνουν απόσβεση. Το προϊόν ήταν μια άσπρη ουσία χωρίς να έχει την εμφάνιση είδος φαγώσιμου. Πρόσθεσαν χρωστικό κίτρινο χρώμα και μια γευστική ουσία και το διέθεσαν στην καταναλωτική αγορά.
 
Γνωρίζετε τι διαφορά μεταξύ βουτύρου και μαργαρίνης; 
1) Και τα δύο προϊόντα έχουν σχεδόν τις ίδιες θερμίδες.
2) Το βούτυρο έχει λίγο περισσότερο κεκορεσμένο λίπος 8 γραμμάρια έναντι 5 γραμμάρια της μαργαρίνης.
3) Μια πρόσφατη ιατρική μελέτη του HARVARD έδειξε ότι τρώγοντας μαργαρίνη, αυξάνει (στις γυναίκες) κατά 53% τις πιθανότητες να προκαλέσει καρδιακή δυσλειτουργία.
4) Τρώγοντας βούτυρο αυξάνεται η απορρόφηση άλλων θρεπτικών ουσιών από τα αλλά φαγητά.
5) Το βούτυρο από την φύση του έχει πολλές θρεπτικές ουσίες, ενώ η μαργαρίνη περιέχει μόνο τα πρόσθετα στοιχεία που του βάζουν.
6) Το βούτυρο έχει πολύ καλή γεύση και αυξάνει την γεύση των άλλων φαγητών, δηλαδή τα κάνει ποιο νόστιμα.
7) Το βούτυρο υπάρχει εδώ και μερικούς αιώνες, η μαργαρίνη είναι μόνο εκατόν χρονών.
8) Η μαργαρίνη έχει υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά οξέα (trans fatty acids).
9) Παρέχει τριπλό κίνδυνο για την εμφάνιση στεφάνια νόσου.
10) Αυξάνει την συνολική χοληστερόλη και την LDL (την κακή χοληστερίνη), μειώνει την HDL (καλή χοληστερίνη).
11) Αυξάνει των κίνδυνο καρκίνου κατά 5 φορές.
12) Μειώνει την ποιότητα του μητρικού γάλακτος.
13) Μειώνει την αντίδραση των αντί-σωμάτων.
14) Μειώνει την αντίδραση της ινσουλίνης.
 
Το πολύ ενδιαφέρον μέρος
 
Η μαργαρίνη πλησιάζει πάρα πολύ να είναι μια ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΟΥΣΙΑ, αν είχε ένα μόριο επί πλέον θα ήταν πλαστικό. Μόνο αυτή η ιδιότητα, αρκεί ώστε να αποφεύγουμε την χρήση της.  Όλα τα φαγώσιμα προϊόντα που έχουν υποστεί υδρογόνωση (προσθέτουμε υδρογόνο για να αλλάξουμε την μοριακή τους σύνθεση) πρέπει να θεωρηθούν ύποπτα.
 
Κάνετε ένα πείραμα μόνοι σας:
 
Αγοράστε ένα κυπελλάκι μαργαρίνη και βάλτε το σε μια γωνία με σκιά, ή στο γκαράζ. Σε μερικές ημέρες θα παρατηρήσετε τα εξής:
καμία μύγα, ούτε αυτά τα μικρά μυγάκια δεν πλησιάζουν. Δεν σαπίζει, ούτε μυρίζει διότι δεν έχει θρεπτική ουσία ώστε να αναπτυχθεί ζωή, έστω και μικρό-οργανισμοί. Τα παραπάνω ισχύουν φυσικά για όλα τα είδη μαργαρινών που κυκλοφορούν στην ελληνική αλλά και στην παγκόσμια αγορά και φυσικά και για τα προϊόντα που διαφημίζονται και χρησιμοποιούνται για τη μάχη εναντίον της χοληστερίνης.
--------------------------------------------------------------------------------------

CocaCola:Ολοι μας λιγο πολυ εχουμε αγαπησει λιγο πολυ την κοκα-κολα ,τουλαχιστον οταν ειμασταν μικροι.Μερικά πραγματα που δεν γνωριζουμε.

*Τα πρώτα 10 λεπτά: 10 κουταλιές ζάχαρης εισχωρούν στο σύστημά σας. (100% της προτεινόμενης ημερήσιας χρήσης.) Ο λόγος που δενκάνετε αμέσως εμετό από την υπερβολική δόση ζάχαρης είναι το φωσφορικό οξύ που κόβει την γεύση και σας επιτρέπει να κρατήσετε τοαναψυκτικό στο στομάχι σας. 

* 20 λεπτά: Το ζάχαρό σας προκαλεί μια έκρηξη ινσουλίνης. Το συκώτι σας ανταποκρίνεται σε αυτό, μετατρέποντας όση ζάχαρη μπορείσε λίπος (και υπάρχει πολύ ζάχαρη αυτή τη στιγμή). 

* 40 λεπτά: Η απορρόφηση καφεΐνης έχει ολοκληρωθεί. Οι κόρες σας διαστέλλονται, η πίεση του αίματος αυξάνεται και το συκώτισυνεχίζει να ρίχνει ζάχαρη στο αίμα. Oι δέκτες αδενοσίνης στον εγκέφαλό σας φράζουν αποτρέποντας την υπνηλία. 

* 45 λεπτά: Το σώμα σας ανεβάζει την παραγωγή ντοπαμίνης, ερεθίζοντας τα κέντρα ευχαρίστησης στον εγκέφαλό σας. Είναι ο ίδιοςτρόπος που λειτουργεί και η ηρωίνη. 

* 60 λεπτά: Το φωσφορικό οξύ δεσμεύει το ασβέστιο, το μαγνήσιο και τον ψευδάργυρο στο χαμηλότερο έντερό σας, παρέχοντας μιαςπεραιτέρω ώθηση στο μεταβολισμό. Αυτό γίνεται από τις υψηλές δόσεις της ζάχαρης και των τεχνητών γλυκαντικών ουσιών που αυξάνουν επίσης την ουρική έκκριση του ασβεστίου. Οι διουρητικές ιδιότητες της καφεΐνης κάνουν παιχνίδι. (Σας κάνει να πρέπει να κατουρήσετε.) Τώρα βεβαιώνεται ότι θα εκκενώσετε το συνδεμένο ασβέστιο, το μαγνήσιο και τον ψευδάργυρο που πήγαινε στα κόκαλά σας καθώς επίσης και το νάτριο, τονηλεκτρολύτη και το νερό. Δεδομένου ότι το rave μέσα σας πεθαίνει, θα αρχίσετε να έχετε μια συντριβή ζάχαρης. Μπορεί να γίνετε οξύθυμοι ή αργόστροφοι. Έχετε επίσης τώρα, κυριολεκτικά, κατουρήσει όλο το νερό που περιείχε η Coke, μαζί με τις πολύτιμες θρεπτικές ουσίες που το σώμα σας θα μπορούσε να έχει χρησιμοποιήσει για να ενυδατώσει το σύστημά σας ή να χτίσει τα ισχυρά κόκαλα και τα δόντια....

Οπως βλέπουμε στα συστατικά στην ετικέτα απο την Ελληνική CocaCola Zero μια απο τις ουσίες ειναι το κυκλαμικό οξύ.

Bλέπουμε όμως στην Αμερικάνικη Ζero το κυκλαμικο δεν χρησιμοποιήται σαν γλυκαντικό.Το αναψυκτίκο περιέχει μόνο ασπαρτάμη.


 Το αναψυκτικό περιέχει μόνο ασπαρταμη. Ο λόγος είναι πολύ απλός: Το κυκλαμικό έχει απαγορευθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες από τον FDA (τον οργανισμό τροφίμων και φαρμάκων των ΗΠΑ) και μάλιστα από το 1969. Παρά την πίεση που άσκησε η εταιρία Abbot ώστε να αρθεί η απαγόρευση, κάτι τέτοιο δεν έγινε δεκτό. Συνεχίζει πάντως να κυκλοφορεί σαν γλυκαντικό σε αρκετές χώρες μεταξύ των οποίων και η δική μας. Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για το κυκλαμικό από την Wikipedia στο http://en.wikipedia.org/wiki/Cyclamate Είναι πολύ ενδιαφέροντα τα στοιχεία που αναφέρονται εκεί, τόσο για την πιθανή καρκινογόνο δράση του, όσο και για την ΜΗ ΑΝΤΙΣΤΡΕΠΤΗ ΑΤΡΟΦΙΑ ΤΩΝ ΟΡΧΕΩΝ που προκάλεσε σε πειραματόζωα (ποντίκια αλλά και πρωτεύοντα θηλαστικά) 

Eπιπλέον πληροφορίες: Ο μέσος όρος pH των αναψυκτικών, π.χ. Coke & Pepsi είναι 3..4. Αυτή η ποσότητα οξύ είναι αρκετά δυνατή για να διαλύσει δόντια και κόκαλα. Το σώμα μας σταματάει να χτίζει τα κόκαλα περίπου στην ηλικία των 30.Μετά από αυτή την ηλικία αρχίζει να διαλύει τα κόκαλα κάθε χρόνο μέσα από τα ούρα μας. Το διαλυμένο ασβέστιο καταλήγει από τις αρτηρίες, στα αιμοφόρα αγγεία, το δέρμα, τους ιστούς και τα διάφορα όργανα, στα νεφρά με αποτέλεσμα την δημιουργία της πέτρας στα νεφρά.Τα αναψυκτικά δεν έχουν καθόλου φυσικά στοιχεία (σε αντίθεση με τις βιταμίνες και το φυσικό νερό). Έχουν περισσότερη ζάχαρη, υψηλότερη οξύτητα και χρωστικά. Μερικοί άνθρωποι προτιμούν να πίνουν ένα αναψυκτικό μετά από κάθε γεύμα.Φαντάζεστε ποιο είναι το αντίκτυπο?

Το αντίκτυπο?

 Το σώμα μας έχει μία ενδεικτική τιμή 370 για την λειτουργία της χώνευσης των ενζύμων. Η θερμοκρασία των αναψυκτικών είναι κατά πολύ μικρότερη από 37, μερικές φορές είναι πολύ κοντά στο 0. Αυτή ηδιαφορά θερμοκρασίας έχει σαν αποτέλεσμα να επηρεάζεται η διαδικασία των ενζύμων και να δημιουργεί stress στο χωνευτικό μας σύστημα κι αυτό να χωνεύει λιγότερο φαγητό…Στην πραγματικότητα το φαγητό ζυμώνεται. Το ζυμωμένο φαγητό προκαλεί δυσοσμία, αέρια, αποσύνθεση(σαπιζει) και δημιουργεί τοξικά, τα οποία απορροφούνται από τα έντερα, κι έτσι περνάνε μέσα στο αίμα απ' όπου διοχετεύεται σε ολόκληρο το σώμα. Αυτή η εξάπλωση των τοξικών βοηθάει στην δημιουργία διαφόρων αρρωστιών.

Eπίσης: To βενζοϊκο νατριο που έχουν τα αναψυκτικά όπως η coca-cola κάνουν ακόμα μεγαλήτερες ζημιές. Μια έρευνα του Δρ Πιτερ Πεπερ,καθηγητή μοριακής βιολογίας του Πανεπιστημίου Σεφιλντ,το βενζοϊκο νάτριο κατέστρεψε σημαντικές περιοχές του DNA στον ενεργειακό σταθμό των κυττάρων,γνωστό και ως μιτοχόνδριο.Αυτά τα χυμηκά καταστρέφουν το μιτοχόνδριο δήλωσε ο Δρ Πεπερ στην βρετανική εφημερίδα,έχουν την ικανότητα να προκαλούν σοβαρές βλάβες στο μιτοχόνδριο ώστε να το καθιστούν εντελώς ανενεργό με λίγα λόγια καταστρέφει το κύτταρο.Οι έρευνες έδειξαν ότι το Ε211 ή, αλλιώς, βενζοϊκό νάτριο μπορεί να ακυρώσει τη λειτουργία σημαντικών λειτουργιών του DNA, των μιτοχονδρίων συγκεκριμένα, και να οδηγήσει στην πρόκληση ασθενειών όπως το Πάρκινσον και η κίρρωση του ήπατος» Το βενζοϊκό νάτριο χρησιμοποιείται ως συντηρητικό από τη βιομηχανία αναψυκτικών εδώ και δεκαετίες, καθώς είχαν πραγματοποιηθεί οι απαραίτητοι έλεγχοι από την Ευρωπαϊκή Ενωση και τον Αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων. Οι Βρετανοί ερευνητές υποστηρίζουν πάντως ότι «τα τεστ για τις επιδράσεις του Ε211, που πραγματοποιήθηκαν στο παρελθόν, είναι ανεπαρκή». Απο το βενζοϊκο νάτριο που χρησιμοποιούν οι εταιρίες αναψυκτικών έχουν ετήσιο τζιρο 170 δις$.   Η coca-cola δεν κάνει ζημίες μόνο σε εμάς με τα προϊοντας της αλλα κάνει κακο και στον πλανητη και οχι μονο.

1.Μολύνει τις υδροφόρες πηγές με τα αποβλητά της σε πολλές χώρες του κόσμου καταστρέφοντας υδροβιότοπους.

2.Χρησιμοποιεί μεγάλες ποσότητες κόκας ενω την ίδια στιγμή υποστηρίζει την πολιτική των ΗΠΑ που με το Plan Columbia προσπαθεί να καταστρέψει τους καλλιεργητές φύλλων κόκας

3.Επίσης η coca-cola κρατάει το νερό που είναι για όλους και συντάσσεται με τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές με σκοπό την ιδιωτικοποίηση του νερού και των πηγών.

4.Η coca-cola χρηματοδοτεί την πολιτική του Μπούς εναντίον των λαών.

5.Η coca-cola καταπατά τα δικαιώματα των εργαζόμενων στα εργοστάσια της με το να μην σέβεται τις συμβάσεις εργασίας.

6.Η coca-cola διατηρεί σχέσεις με δολοφόνους, βασανιστές και εμπλέκεται σε εξαφανίσεις, απειλές θανάτου συνδικαλιστών και σχετίζεται με στρατιωτικούς και παραστρατιωτικούς που υπερασπίζονται τα συμφέροντα της.

  My site   Main   Registration   Login  
Statistics

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0


Copyright MyCorp © 2024 Free web hostinguCoz