Ιποκρατης (460-377 π.Χ.)Η τροφη ειναι το φαρμακο και το
φαρμακο η τροφη.
ΣΚΟΡΔΑ. Τα αλλαντικά, παστά, μπέικον, λουκάνικα, ζαμπόν και τουρσιά τα συντηρητικά τους σχηματίζουν τις νιτροσαμινες στο έντερο και είναι ιδιαίτερα καρκινoγνες και αυτές καταπολεμιούνται από τις φυτοχημικές ουσίες του σκόρδου, το ίδιο και η ΝΝΚ μια ουσία άκρως καρκινογόνος η οποία παράγετε από την νικοτίνη. Το σκόρδο έχει κουερσετινη μια ουσία που κάνει τον καρκίνο να μην αναπτύσσετε. Επίσης έχει την αλλικινη μια ουσία η οποία διασπάτε στο σώμα και παράγει άλλες 21 ισχυρές αντικαρκινικές ουσίες. Ίσως η ποιο δυνατή αντικαρκινική τροφή. Οι αρχαίοι Έλληνες είχαν πάνω από 61 ιατρικές συνταγές στηριγμένες στο σκόρδο. Μετά το σκόρδο ισχυρά είναι το κρεμμύδι και το πράσο.
ΣΟΓΙΑ.Η
σόγια είναι κατά του καρκίνου μαστού και του προστάτη. Η σόγια έχει μεγάλες
ποσότητες ισοφλαβονης ένα από τα πολλά που κάνει είναι να μειώνει την ανάπτυξη
των καρκινικών κυττάρων σε συγκεκριμένα όργανα και ιστούς. Οι ασιάτες έχουν
ελάχιστα κρούσματα καρκίνου ίδιος του μαστού και του προστάτη, σε αντίθεση με
τους δυτικούς που είναι πρώτοι σε αυτά τα είδη των καρκίνων. Και αυτό γιατί οι
ασιάτες έχουν σχεδόν κάθε μέρα στο διατροφολόγοι τους την σόγια.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Στην Δύση
καταναλώνουν την σόγια όμως αυτή η σόγια δεν έχει ισοφλαβονη όπως και άλλες
φυσικές ουσίες. Ο λόγος γιατί η σόγια που παρασκευάζουν είναι από συμπυκνώματα
πρωτεΐνης σόγιας τα οποία έχουν υποστεί βιομηχανική επεξεργασία (έκθλιψη με
διαλυτές βασισμένους σε πετρέλαιο, επεξεργασία σε υψηλή θερμοκρασία, πλύσιμο σε
διαλύματα αλκοόλης. Αυτές οι σόγιες έχουν πολύ λίγα κοινά με την πραγματική
σόγια. Προτιμήστε μη βιομηχανοποιημένα προϊόντα σόγιας. Πολύ μεγάλες δόσεις
σόγιας επί συνεχές καθημερινή βάση μπορεί να προκαλέσει γυναικομαστία και
αζεοσπερμια στους άντρες.
ΝΤΟΜΑΤΑ. Χώρες με αυξημένη κατανάλωση ντομάτας όπως η Ιταλία, Ισπανία και το Μεξικό παρουσιάζουν πολύ χαμηλά χαμηλότερα ποσοστά καρκίνου από ότι στον Καναδά και τις Η.Π.Α. Η κατανάλωση 4 γευμάτων την εβδομάδα με βάση την σάλτσα ντομάτας μπορεί να ελάττωση το κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου του προστάτη μέχρι και 25%.Η δύναμη αυτή οφείλετε στο λυκοπενειο. Επισης τα λιπαρα οξεα αυξανουν την αποροφηση του λυκοπένειου όποτε προσθέστε και ελαιόλαδο στην σάλτσα η ντοματοπολτέ. Χημικά είναι αρκετά περίπλοκο το πως δουλεύει, ένα από αυτά που κάνει είναι να σταματά τον καρκίνο να μην τον αφήνει να αναπτυχτεί.
ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΗ.Τα εσπεριδοειδή δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται μονό ως μια εξαιρετική πηγή βιταμίνης C αλλά και ως τροφή που εφοδιάζει με παρά πολλά αντικαρκινικά συστατικα. Τα πορτοκάλια έχουν βιταμίνη Ρ η οποία έχει αντιφλεγμονώδη δράση συμβάλλοντας έτσι στην πρόληψη του καρκινοφιλία μελέτη έδειξε ότι παΐδια που κατανάλωναν σε νηπιακή ηλικία εσπεριδοειδή παρουσίασαν μειωμένες πιθανότητες να παρουσιάσουν λευχαιμία. TO INΣΤΙΤΟΥΤΟ ΤΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ,LLC 819N, CHARLES STREET,ΒΑΛΤΙΜΟΗ, MD1201 το λεμόνι ειναι 10.000 φορές ποίο ισχυρότερο απο την ίδια την χημειοθεραπεία.Πόσα άτομα πεθαίνουν ενώ αυτό το μυστικό παραμένει φυλαγμένο ώστε να μην θέσει σε κίνδυνο τα κέρδοι δις$ των μεγάλων φαρμακευτικών επιχειρήσεων.
-------------------------------------------------
ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ ΚΑΙ ΧΥΜΟΣ ΑΠΟ ΚΟΚΚΙΝΑ ΣΤΑΦΥΛΙΑ. Μέτριες ποσότητες 100-150 για γυναίκες και 200-300ml μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο θανάτου(25-30%)σε όποιο αίτιο και αν οφείλετε αυτος. Όταν όμως αυξάνετε την ποσότητα το ποσοστό θνησιμότητας αυξάνετε πολύ γρηγορα. Στο πανεπιστήμιο του Μονοπώλια στη νότια Γάλλια το όποιο το 1221 ήταν η καλύτερη ιατρική σχολή στην Ευρώπη οι μισές φαρμακευτικές συνταγές είχαν σαν βασικό συστατικό το κρασιών όλα αυτά βασίζονταν στην διαίσθηση παρά στην πραγματική ιατρική επιστήμη θα είχαν εξέλθει με το πέρασμα των αιώνων και των ευοίωνοι Γάλλοι προσλαμβάνουν τις ίδιες ποσότητες λιπαρών και αθιγγάνων τροφών με τους Αμερικανούς όμως τα καρδιακά επιτήδεια είναι 2 φόρες λιγότερα σε σχέση με τους Αμερικανους. Το ίδιο συμβαίνει και με την χοληστερίνη τους ενώ ταυτόχρονα οι Γάλλοι έχουν υψηλή ασυνήθιστα χαμηλό ποσοστό θνησιμότητας. Ένα από τα μυστικά του κόκκινου κρασιού είναι η ρεσβερατρολη και μια απόδειξη ότι μονό το κόκκινο κρασί την έχει είναι ότι η ρεσβερατρολη βρίσκεται στην φλούδα και το κουκούτσι του κόκκινου σταφυλιου. Επίσης ο χυμός κόκκινων σταφυλιών έχει μεγάλες ποσότητες πικεϊδης ένα παράγωγο της ρεσβερατρολης το όποιο έχει μέσα του μια συγκεκριμένη γλυκόζη και όταν διασπάτε στο έντερο απελευθερώνει την ρεσβερατρολη.Το 1996 αναγνωρίστηκε ως η πρώτη ουσία διατροφικής προέλευσης που σταματά την ΕΝΑΡΞΗ,ΠΑΡΑΓΩΓΗ,ΕΞΕΛΙΞΗ του καρκινου. Κατά την διάσπαση της ρεσβερατρολης παράγετε μια άλλη ουσία η πισεατανολη η οποία είναι πολύ ποιο δυνατή από την ιδία την ρεσβερατρολη.
Η κατανάλωση κόκκινου μειώνει την θνησιμότητα
και ας έχει κάποια ποσοστά αλκοολ. Ορισμένα στοιχειά δείχνουν ότι η κατανάλωση άλλων
οινοπνευματωδών ποτών ακόμα και σε μέτριες ποσότητες μπορεί να αύξηση σημαντικά
τον κίνδυνο ανάπτυξης καρκινολογία παράδειγμα μια μελέτη έδειξε ότι πάνω από 7 μπύρες
την εβδομάδα 3 πλησιάζουν τις πιθανότητες καρκίνου στον οισοφάγο και του στόματος
ενώ το κόκκινο κρασί τους μειώνει κατά 50%.Αυτο οφείλετε στην ενεργοποίηση των κάποιων
πρωτεϊνών γνωστών και ως σκιρτούσες οι οποίες επιμηκύνουν την ζωή του κυττάρου,
έτσι έχει χρόνο το κύτταρο να επισκευάσει τις ζημιές στο Α του.
ΣΟΚΟΛΑΤΑ. Ενα φλιτζάνι μαύρης σοκολάτας έχει 2 φόρες ποιο αντιοξειδωτική δράση από ένα ποτήρι κρασι. Οι κόκκοι του κακάο αποτελούνται περίπου από 50-60% λιπος. Όμως το καλό ποσοστό(35%) είναι ολικό οξύ, μονοακορστο λιπαρό οξύ που βρίσκεται κυρίως στο ελαιολαδο. Η σοκολάτα είναι και φάρμακο κυρίως για τα προβλήματα στο κυκλοφορικό και ιδιαίτερα της στηθαγχης. Όμως η βιομηχανική παράγωγη σοκολάτας έχει κάνει τον κόσμο να την θεώρει βλαβερή γιατί έχει μειώσει την περιεκτικότητα σε κακάο και έχει αύξηση πολύ την ζάχαρη. Σημαντικό είναι να μην τρωτέ η πίνετε την σοκολάτα με γάλα γιατί αποτρέπει τον οργανισμό να απορροφήσει της πολυφαινολες. Η λήψη μετρίων ποσοτήτων κακάο προκαλεί διαίρεση της αντιοξειδωτικής ικανότητας του αίματος ιδανική ποσότητα είναι 40 γ μαύρης σοκολάτας που να περιέχει 40% κακαομαζα. Φυσικά όσο ποιο πολύ περιορίζεται την ζάχαρη στην διατροφή σας τόσο καλύτερα ωφελεί θα έχετε.
-------------------------------------------------
Καμία τροφή δεν περιέχει όλες τις αντικαρκινικές ουσίες, άρα και τις διαφορές αντικαρκινικές δρασεις. Όποτε χρειαζόμαστε μια ποικιλία στο πρόγραμμα μας. Υπάρχουν και άλλες τόσο δυνατές ουσίες που βρίσκονται στα ρόδια, καρύδια, αμύγδαλα. Σε μερικές περιοχές της Αμερικής έχουν απαγορεύσει τα ωμά αμύγδαλα,μερικά αντικαρκινικά φάρμακα φτίαχνονται από ουσίες των αμυγδάλων,σκεφτείτε τι αντικαρκινική δραση έχουν τα αμύγδαλα.Αλλες φυσικές ουσίες είναι η βιταμίνη Β17(βρίσκεται στα κουκούτσια του βερίκοκου,να τρώτε μέχρι 2 την μέρα παραπάνω γίνεται δηλητήριο) και το σελήνιο.Στην περίπτωση που κάποιος έχει καρκίνο θα πρέπει να πίνει νερά το διατροφολόγιο του θα πρέπει να περιέχει τροφές όπως αυτές που αναφέρθηκαν. Τέλος ο καρκίνος δεν μπορεί να ζήσει σε ενά σώμα σε έναν άνθρωπο που νιώθει και πιστεύει πως θα γίνει καλά.Αυτός που έχει καρκίνο δεν πρέπει να το συζήτα συνέχεια με τους άλλους δεν θα πρέπει να εστιάζεται στην ασθένεια του να μην νιώθει απελπησία αλλά να γελά και να κάνει σχέδια στην ζωή του σαν να μην είχε καρκίνο.Αυτό έκαναν όσοι νίκησαν τον καρκίνο.Η μάχη δεν είναι μόνο στο σώμα αλλά και στο πνεύμα και την ψυχή.Οι συγκενείς και οι φίλοι μπορούν να βοηθήσουν με την θετικότητα τους την στήριξη τους και την προσευχή τους.
--------------------------
http://www.parakseno.gr/%CF%86%CF%85%CE%BB%CE%AE-%CE%BC%CE%B5-%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CF%83%CE%AF%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%BA%CE%AF%CE%BD%CE%BF-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%B2%CE%AC%CF%83%CF%84%CE%B5-%CF%84/