Welcome Guest | RSS

Site menu

1)Τι είναι η Ομοιοπαθητική;
Η Ομοιοπαθητική είναι μια τελείως φυσική μέθοδος θεραπείας, η οποία θεραπεύει μόνιμα, ήπια και χωρίς παρενέργειες. Η  Ομοιοπαθητική στοχεύει στην ενδυνάμωση του ίδιου του οργανισμού κινητοποιώντας τις αμυντικές του δυνάμεις και αποκαθιστώντας την διαταραγμένη του υγεία. Η ομοιοπαθητική είναι ιατρική πράξη και πρέπει να εξασκείται μόνο από γιατρούς, εφόσον έχουν εκπαιδευτεί για αυτό.

2)Πώς λειτουργει η ομοιοπαθητίκη;
Η ομοιοπαθητική είναι το Ιατρικό θεραπευτικό σύστημα που θεραπεύει τα όμοια με τα όμοια, αντιμετωπίζοντας δηλ. Μια ασθένεια με φάρμακα που  ως φυσικές ουσίες μπορούν να παράγουν  όμοια συμπτώματα σε υγιή οργανισμό. Στοχεύει στην ενίσχυση αυτής της αντίδρασης και όχι στην καταπίεσή της. Η ομοιοπαθητική ιατρική βοήθα τον οργανισμό να επανακτήσει την υγεία του διεργείροντας  τις φυσικές θεραπευτικές του δυνάμεις. Η ομοιοπαθητική  ιατρική, αφορά όλο τον πάσχοντα οργανισμό και δεν αρκείτε στο να αντιμετωπίσει τον ασθενή σαν φορέα μιας ασθένειας. Θεραπεύει  τον ασθενή και όχι την ασθένεια.

3)Ποιές ασθένειες θεραπεύει η Ομοιοπαθητική;
Η ομοιοπαθητική αντιμετωπίζει οξείες και χρόνιες νόσους, καλύπτοντας ένα ευρύτατο φάσμα της ανθρώπινης παθολογίας.

4)Τι είναι τα ομοιοπαθητικά φάρμακα;
Τα ομοιοπαθητικά φάρμακα είναι ουσίες που προέρχονται από την φύση (φυσικής, ζωικής ή ορυκτής προέλευσης), και παρασκευάζονται με φυσικό τρόπο και δεν έχουν καμία σχέση με τα χημικά φάρμακα. Ενεργούν πάνω σε ολόκληρο τον οργανισμό, ενισχύοντας τον αμυντικό του μηχανισμό με αποτέλεσμα την θεραπεία και ανανέωση του οργανισμού και κατά συνέπεια την εξαφάνιση των επί μέρους συμπτωμάτων. Τα ομοιοπαθητικα φαρμακα διατίθενται σε πολλά φαρμακεία και είναι αναγνωρισμένα από τον Ελληνικό Οργανισμό Φαρμάκων (Ε.Ο.Φ.) από το 1994, σύμφωνα με τη σχετική Ευρωπαϊκή οδηγία.

5) Πόσο κοστίζουν τα ομοιοπαθητικά φάρμακα;
Τα ομοιοπαθητικα φαρμακα είναι πολύ χαμηλά σε κόστος. Συνήθως 4 με 15 ευρό.

6) Είναι επικίνδυνα τα ομοιοπαθητικά φάρμακα ;
Ποτέ και σε καμμία περίπτωση. Κατά τη διαδικασία παρασκευής τους έχουν αραιωθεί σε τέτοιο βαθμό ώστε να καταργηθεί οποιαδήποτε πιθανότητα παρενέργειας, ενώ αντίθετα έχει ενισχυθεί η θεραπευτική τους ικανότητα. Γι αυτό το λόγο τα ομοιοπαθητικά φάρμακα δίνονται και σε περιπτώσεις που άλλα φάρμακα αντενδείκνυνται, όπως η κύηση, η ηπατίτιδα, η βρεφική ηλικία κ.α.

7)Υποτροπιάζει ένας ασθενής μετά την ομοιοπαθητική θεραπεία;
Είναι δυνατόν ένας ασθενής μετά από μια επιτυχή ομοιοπαθητική θεραπεία κάποια στιγμή να υποτροπιάσει. Αυτό εξαρτάται :
α) από το πόσο υγιής είναι ο οργανισμός,
β) από το είδος και τη χρονιότητα της αρρώστιας που είχε,
γ) από τις ταλαιπωρίες, ψυχικές ή σωματικές, που έδρασαν επάνω του κατά τον χρόνο που είναι βελτιωμένος από την αρχική του αρρώστια, και
δ) από το πόσο σωστά τηρεί τις συστάσεις του γιατρού μετά τη διακοπή των φαρμάκων.

8)Τα αποτελέσματα της ομοιοπαθητικής θεραπείας είναι μόνιμα ή χρειάζεται να παίρνει κανείς συνέχεια ομοιοπαθητικά φάρμακα;
Όταν εμφανιστεί το θεραπευτικό αποτέλεσμα της θεραπείας, αυτό είναι μόνιμο, και μάλιστα πολλές φορές βλέπουμε τον άρρωστο να παρουσιάζει συνεχή προοδευτική βελτίωση στη διάρκεια μερικών μηνών. Πολλές φορές επίσης, με την υποχώρηση του κυρίου ενοχλήματος, του βασικού δηλαδή προβλήματος που έφερε τον άρρωστο στον γιατρό, βλέπουμε να υποχωρούν προβλήματα που ο άρρωστος δεν είχε αναφέρει ότι υπήρχαν. Η σταθερότητα της θεραπείας δεν εξαρτάται μόνο από τη λήψη των φαρμάκων αλλά μερικές φορές εξαρτάται από τον τρόπο ζωής του αρρώστου. Υπερβολική κόπωση, μεγάλες συναισθηματικές εντάσεις, καταχρήσεις διαφόρων ειδών, υπερβολικό κάπνισμα κ.λπ. δρουν ανασταλτικά στη θεραπεία και μπορεί να επηρεάσουν στη μονιμότητα της. Για το λόγο αυτό θα πρέπει η ζωή του αρρώστου αλλά και κάθε ανθρώπου να βρίσκεται σε πλαίσια λογικής και μέτρου που να εξασφαλίζει ομαλές και αρμονικές συνθήκες διαβίωσης για τον ανθρώπινο οργανισμό.

9)Για να παραμείνω στην πολύ καλή κατάσταση που με έχει φέρει η ομοιοπαθητική θα πρέπει να παίρνω τα φάρμακα σας για όλη μου τη ζωή;
Οχι. Οταν η υγεία θεμελιωθεί καλά και ο ασθενής δεν έχει πια κανένα σύμπτωμα να τον ταλαιπωρεί, τότε αρχίζει προοδευτικά η μείωση των φαρμάκων μέχρι πλήρους διακοπής τους για μεγάλο χρονικό διάστημα μηνών ή και χρόνων. Μόνον αν παρουσιαστεί κάποιο παλιό είτε καινούργιο ενόχλημα, μπορεί να χρειαστείτε ξανά την βοήθεια της ομοιοπαθητικης. Ας σημειώσουμε ότι η συνηθέστερη αιτία εμφάνισης παλιών ενοχλημάτων είναι η γρήγορη επάνοδος του ασθενή στη χρήση καφέ είτε τοξικών φαρμάκων ( αντιβιοτικών, κορτιζόνης κ.λ.π.). Οπως βέβαια και ύπαρξη σωματικών stress ( υπερβολική σωματική κούραση κ.λ.π.) ή υπερβολική ψυχική καταπόνηση του οργανισμού.

10)  Από ποια ηλικία μπορεί να ξεκινήσει ένας άνθρωπος ομοιοπαθητικη θεραπεία; Υπάρχουν ομάδες πληθυσμού στις οποίες απαγορεύεται η λήψη ομοιοπαθητικών φαρμάκων π.χ. έγκυες γυναίκες;

Δεν υπάρχει περιορισμός για την εφαρμογή της ομοιοπαθητικης αγωγής από πλευράς ηλικίας. Από την πρώτη μέρα της γεννήσεως ενός βρέφους, αν συντρέχουν λόγοι, μπορεί η Ομοιοπαθητική να είναι στο πλευρό του. Βέβαια για τα πολύ μικρά παιδιά είναι καλό ο γιατρός να έχει γνώσεις παιδιατρικής λόγω της ιδιαιτερότητας της ηλικίας. Μάλιστα παρατηρούμε ότι σε όσο μικρότερη ηλικία ξεκινούν την ομοιοπαθητική αγωγή οι ανθρώπινοι οργανισμοί τόσο πιο καλή πορεία υγείας έχουν. Το ίδιο θα λέγαμε και για τις εγκύους όπου για παράδειγμα πολλά συνήθη προβλήματα της κύησης π.χ. οι έμετοι του πρώτου τριμήνου ή αιμορραγίες αλλά και προβλήματα στον τοκετό όπως ανώμαλη θέση εμβρύου ή δυσκολία διαστολής κ.λ.π. έχουν πολύ καλή ανταπόκριση στην Ομοιοπαθητική Θεραπεία. Τέλος έχουμε παρατηρήσει ότι σε γυναίκες που εμφάνισαν δυσκολίες στην πρώτη τους κύηση και ακολούθησαν μετά ομοιοπαθητικη θεραπεία για κάποιον άλλο λόγο, η πορεία της δευτέρας κυήσεως ήταν πολύ καλύτερη.

11)Τα παιδιά μπορούν να κάνουν Ομοιοπαθητική;

Βεβαιότατα, και μάλιστα τα αποτελέσματα στα παιδιά είναι πολύ καλά γιατί ο οργανισμός τους και το αμυντικό τους σύστημα είναι κατά κανόνα υγιέστερα από ότι στους ενήλικες.

12) Όταν κάποια γυναίκα είναι έγκυος μπορεί να πάρει ομοιοπαθητικό φάρμακο;
Τα ομοιοπαθητικά φάρμακα είναι ακίνδυνα και μπορούν να δοθούν άφοβα στην εγκυμοσύνη. Μάλιστα από ότι δείχνει η εμπειρία, γυναίκες που έκαναν Ομοιοπαθητική στην διάρκεια της εγκυμοσύνης, είχαν φυσιολογικούς και εύκολους τοκετούς και τα παιδιά τους είναι υγιέστατα.

13)Μήπως είναι επικίνδυνα τα Ομοιοπαθητικά φάρμακα ή μήπως ο οργανισμός τα συνηθίζει;
Ποτέ και σε καμία περίπτωση δεν είναι επικίνδυνα, ούτε έχουν καμία παρενέργεια. Ο λόγος είναι ότι κατά την διαδικασία της παρασκευής τους έχουν αραιωθεί σε τέτοιο βαθμό ώστε να έχει καταργηθεί οποιαδήποτε πιθανότητα παρενέργειας τους, ενώ αντίθετα έχει ενεργοποιηθεί η θεραπευτική τους δράση. Γι αυτό άλλωστε είναι παντελώς ακίνδυνα για όλες τις ηλικίες (βρέφη υπερήλικες, κ.α.) και σε όλες τις ιδιαίτερες καταστάσεις του οργανισμού π.χ. εγκυμοσύνη, γαλουχία κτλ. Ο οργανισμός δεν εθίζεται από την χρήση των ομοιοπαθητικών φαρμάκων, γιατί η δράση τους είναι αποκλειστικά ενεργειακή και ποτέ χημική.

14)Πρέπει ο ασθενής να συνεχίζει έπ' άπειρον την Ομοιοπαθητική αγωγή;

Οχι. Από την στιγμή που θα αισθανθεί αρκετά καλά, συμβουλευόμενος και τον Ομοιοπαθητικό γιατρό του, μπορεί να σταματήσει την αγωγή του και να επανέλθει στο γιατρό μόνο σε περίπτωση υποτροπής της αρχικής ασθένειας ή σε εμφάνιση κάποιας άλλης.

15)Σε επείγοντα περιστατικά μπορεί να βοηθήσει η Ομοιοπαθητική;
Η Ομοιοπαθητική μπορεί να προσφέρει μεγάλη βοήθεια σε επείγουσες καταστάσεις και να σώσει ζωές. Η δράση της Ομοιοπαθητικής στα επείγοντα είναι πολύ γρήγορη.

16)Τα κύρια οφέλη της Κλασικής ομοιοπαθητικής είναι:
·  Μόνιμη και ήπια θεραπεία
·  Είναι ασφαλής, χωρίς τοξικές ή άλλες παρενέργειες
·  Θεραπεύει ολόκληρο τον οργανισμό
·  Χαμηλή σε κόστος
·  Είναι κατάλληλη για όλους, παιδιά, εγκύους και ηλικιωμένους
·  Δεν προκαλεί εξάρτηση ή εθισμό
·  Βελτιώνει τη σωματική και ψυχοδιανοητική υγεία

Επίλογος
Η επιπόλαια χρήση ομοιοπαθητικών φαρμάκων επιφέρει μόνο επιφανειακά θεραπευτικά αποτελέσματα, τροποποιώντας τα συμπτώματα του ασθενούς και καθιστώντας δυσχερέστερη την μετέπειτα εύρεση του ενδεικνυόμενου ομοιοπαθητικού φαρμάκου που θα επιφέρει την πραγματική ίαση της περίπτωσης.
Ουσιαστική θεραπεία μπορούμε να αναμένουμε μόνο όταν η συνταγογράφηση των ομοιοπαθητικών φαρμάκων βασίζεται στο σύνολο των εκδηλωμένων σωματικών και ψυχοδιανοητικών συμπτωμάτων του ασθενούς και υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται αρκετός χρόνος για να ολοκληρωθεί η δράση του φαρμάκου, αρχές οι οποίες εφαρμόζονται στην Κλασική Ομοιοπαθητική.
Η Ελληνική Εταιρεία Ομοιοπαθητικής Ιατρικής (ΕΕΟΙ, www.homeopathy.gr) διασφαλίζει ότι γιατροί με άδεια άσκησης ιατρικού επαγγέλματος ασκούν υψηλής ποιότητας κλασική ομοιοπαθητική στους Ελληνες πολίτες.

Όταν κάποιος πάει σε ομοιοπαθητικό θα ρωτάει τον ασθενή τι του αρέσει να τρώει τι χαρακτήρας είναι και πολλά άλλα παρόμοια, θα φανούν όλα αυτά πολύ χαζά αλλά το σωστό φάρμακο δεν δίνεται βάση της ασθένειας αλλά κυρίως το τύπο χαρακτήρα ανθρώπου και μετά της ασθένειας που θα έχει.


  My site   Main   Registration   Login  
Statistics

Total online: 2
Guests: 2
Users: 0


Copyright MyCorp © 2024 Free web hostinguCoz